Primera sortida amb els més petitons

Enguany ja no som els més petits de l'escola. Els fillets i filletes del grup de quatre anys són els mitjans del cicle d'educació infantil i açò ens permet créixer en responsabilitats. Ells se n'adonen que han guanyat en autonomia i poden acompanyar els aprenentatges dels més petits. Són conscients que tenen assumides les normes de l'escola i que convé comprendre que alguns encara necessiten pràctica en moments com rutines, maneres de fer dins l'aula i ordre quan sortim al carrer. Tenir cura dels altres és un valor que val la pena fomentar, no us sembla?

Hem provat de fer parelles mixtes quan anam a psicomotricitat o en les sortides. Els més grans acompanyen els més petits i exerceixen de model, cosa que els fa madurar i sentir-se grans.  

Per anar a comprar al mercat, l'altre dia, vam comptar amb l'ajuda de na Laida, la mamà d'en Cel. (Gràcies Laida!). Vigilar a l'hora de travessar el carrer, no desviar-nos del camí marcat, estar atents a les consignes dels adults..., són exemples de petites responsabilitats que assumim quan creixem. 

A més, fer-ho junts, ens fa crear vincles entre iguals i sentiment de grup. Seguirem posant-ho en pràctica i gaudint de l'aire lliure mentre tinguem permís per fer-ho.





Comentaris